Regio West-Brabant Extranet

Wachtwoord vergeten?
Login Sluiten
Print

Stichting "De Goeie Ontsnapping"

Het wielrennen en de wielercultuur zitten verankerd in de genen van West-Brabant en haar inwoners. Een cultuur van heroïek, noeste arbeid, gezelligheid, nostalgie en heldendom. Meer dus dan wedstrijd rijden alleen. Deze cultuur is een propositie aan (potentiële) bezoekers van de regio; een belofte die duidelijke kansen biedt om recreatie en toerisme in onze regio te stimuleren.  

 

In samenwerking met onder meer het Noordbrabants Genootschap, de Rabobank en de NHTV internationale hogeschool Breda, heeft SES West-Brabant in 2007 een visie en belevingsconcept ontwikkeld voor het wielertoerisme/de wielersport in West-Brabant. De ‘Goeie Ontsnapping’ is een duidelijk en vernieuwend concept om West-Brabant op de kaart zetten als wielerregio. Om dit verder handen en voeten te geven is in 2008 een gelijknamige stichting opgericht.

 

De Goeie Ontsnapping is een West-Brabantse organisatie die iedereen die zich betrokken voelt bij het wielrennen met elkaar verbindt en op een inspirerende manier ervoor zorgt dat de West-Brabantse wielercultuur blijvend wordt uitgedragen.

 

De doelstelling van de Stichting is tweeledig:

  • Het verder vermarkten van de wielercultuur: West-Brabant op de kaart zetten als wielerregio.
  • Het opzetten van activiteiten om het bovengenoemde te bewerkstelligen.

 

De stichting houdt zich bezig met het verbinden, initiëren, stimuleren en coördineren van bestaande en (ver)nieuwe(nde) initiatieven op het terrein van de wielercultuur in West-Brabant Denk hierbij aan het initiatief tot het oprichten van een wielerexperience in de regio, lobbywerk om ‘grote’ rondes of sportevenementen naar de regio te halen en West-Brabant te vermarkten als aantrekkelijk gebied voor (wieler)toeristen.

 

Voor de uitvoering van de activiteiten is cofinanciering beschikbaar van de gemeenten die toegezegd hebben om gedurende een periode van drie jaar (2008-2010) de stichting te ondersteunen.

 

Stichting de Goeie Ontsnapping wordt financieel mogelijk gemaakt door bijdragen van de gemeenten Aalburg, Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Bergen Op Zoom, Breda, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen, Woensdrecht en Zundert.

 

U kunt De Goeie Ontsnapping volgen via de wesbite van stichting De Goeie Ontsnapping, LinkedIn of Twitter (@DGontsnapping)