Regio West-Brabant Extranet

Wachtwoord vergeten?
Login Sluiten
Print

OV aanbesteding

Het openbaar vervoer in Brabant, en dus ook in West-Brabant, wordt opnieuw aanbesteed door de provincie. Eind 2012 is het concept programma van eisen en wensen (PvEW) vrijgegeven. In dit concept programma van eisen en wensen zijn de contouren van het openbaar vervoer wat vanaf eind 2014 gaat rijden al goed zichtbaar.

 

De gemeenten in West-Brabant hebben een gezamenlijke reactie geschreven op het PvEW. De regionale OV Visie die de bestuurders in maart 2012 vaststelden vormt de basis voor die reactie. De regio vraagt onder meer aandacht voor de ontsluiting van het landelijk gebied, het niet onnodig verhogen van frequenties op nu al sterke lijnen, de toekomstvastheid van gedane investeringen in toegankelijke bushaltes en de afweging van alle belangen bij wijzigingen in de dienstregeling. West-Brabant pleit ervoor dat de gemeenten hier goed en tijdig bij worden betrokken.

 

Naast de regionale reactie hebben veel gemeenten ook individueel gereagereerd. Bijvoorbeeld op de veranderingen in de frequentie van bestaande buslijnen of om nieuwe ontwikkelingen aan te geven. Het is voor gemeenten belangrijk om allerlei nieuwe ontwikkelingen (scholen, woningbouw enz.) goed mee te laten nemen in de aanbesteding. De nieuwe vervoerder kan het vervoer dan zo goed mogelijk organiseren.

De volgende stap is het de vaststelling van het bestek. Gedeputeerde Staten nemen hierover medio maart een besluit. Eind maart moet het bestek gepubliceerd worden, waarbij eind augustus de biedingen bekend zullen zijn. In november van dit jaar zal dan de gunning plaatsvinden, waarna op 14 december 2014 de nieuwe concessie van start zal gaan.

 

Download hier de reacties van de RWB en de gemeenten:

Reactie Regio

Reactie gemeente Aalburg

Reactie gemeente Alphen-Chaam

Reactie gemeente Baarle-Nassau

Reactie gemeente Bergen op Zoom
Reactie gemeente Breda

Reactie gemeente Drimmelen

Reactie gemeente Halderberge

Reactie gemeente Moerdijk

Reactie gemeente Werkendam

Reactie gemeente Woensdrecht

Reactie gemeente Zundert

 

Samenvatting

Contact

Arno Verduin, Programmamanager Mobiliteit

T. 076 5027202

M. 06 48138633
E. arno.verduin@west-brabant.eu