Regio West-Brabant Extranet

Wachtwoord vergeten?
Login Sluiten
Print

Werkconferentie West-Brabant verdient het 2013

Op dinsdagavond 12 november 2013 vond de Werkconferentie West-Brabant verdient het plaats in het Trivium in Etten-Leur. Dit was nadrukkelijk een bijeenkomst van en voor de 3O's. De titel voor de werkconferentie is niet voor niets gekozen. West-Brabant verdient het echt! Het is een dynamische regio met een bloeiend bedrijfsleven, goed onderwijs en een bijzonder afwisselend landschap. Deze dynamiek van de regio hebben wij op 12 november versterkt. Doel van de bijeenkomst was om de eerste resultaten in de uitvoering van de Strategische Agenda West-Brabant 2012-2020 te tonen, maar vooral ook om gezamenlijk aan de slag te gaan.


West-Brabant verdient het, de volgende stap
De resultaten die op 12 november uit de Telos Duurzaamheidsbalans naar voren kwamen, geven een gemengd beeld. Op sommige punten scoren we goed, op andere terreinen kan er echt nog wel een tandje bij.

 

De gezamenlijke opgave waar we nu voor staan is om de hokjesgeest verder te doorbreken, om de samenwerking te intensiveren, om elkaar deelgenoot te maken van successen en om elkaar te motiveren bij de noodzakelijke transitie. Regio West-Brabant neemt in dit proces haar taak door partijen bij elkaar te brengen, te faciliteren, iedereen bij de les te houden en ervoor te zorgen dat de zaag scherp blijft.


Het programma was als volgt:


Prof. Jan Rotmans, hoogleraar transitiemanagement en auteur van het boek "In het oog van de orkaan" presenteerde de verschillende transities die nodig zijn om te komen tot radicale vernieuwingen. In het oog van de orkaan lijkt alles rustig en merken we weinig van de turbulentie en bedreigingen die op ons afkomen. Bekijk zijn presentatie aan de rechterkant bij 'downloads'.

 

 


 

 

 

 

John Dagevos, research coördinator Telos en lid SER Brabant, gaf een toelichting op de tussenresultaten van de Telos Duurzaamheidsbalans. Deze tussenbalans is speciaal gemaakt voor Regio West-Brabant en geeft de ontwikkelingen weer sinds 2002. De balans schetste een integraal beeld op economisch, ecologisch en sociaal-cultureel vlak. Bekijk zijn presentatie aan de rechterkant bij 'downloads'.

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na de pauze vonden er deelsessies plaats rond de thema’s:

  • Economie, de regionale speerpunten en de arbeidsmarkt
  • Energietransitie, gebouwde omgeving en ecologie
  • Leefbaarheid, wonen, ruimtelijke ontwikkeling en mobiliteit
  • Care & cure en demografische ontwikkelingen

 

De opbrengst van de deelsessies treft u hiernaast bij 'downloads' aan.

 

 

 

 

 

 

Samenvatting

Doel van de Werkconferentie West-Brabant verdient het: het tonen van de eerste resultaten in de uitvoering van de Strategische Agenda West-Brabant 2012-2020, maar ook een gezamenlijke volgende stap te maken met ondernemers, onderwijs en overheid.

 

Bekijk het videoverslag op YouTube. Klik hier.

 

 

 

 

Contact

Albert Reijlink

Hoofd Strategie

E. albert.reijlink@west-brabant.eu

T. 06 53644929