Regio West-Brabant Extranet

Wachtwoord vergeten?
Login Sluiten
Print

Stapelingsmonitor 2013

Tijdens de bestuurscommissie Zorg, Welzijn en Onderwijs op 10 december is door het Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten (KING) de stapelingsmonitor gepresenteerd en uitgereikt aan de gemeenten in West-Brabant.

 

De stapelingsmonitor geeft gemeenten inzicht in de mate waarin gezinnen gebruik maken van meerdere regelingen.  Dit is belangrijke informatie voor het maken van beleid op het gebied van de transities in het sociaal domein en het vormgeven van de gedacht “één gezin één plan”.

 

De stapelingsmonitor geeft inzicht in de samenloop van 25 regelingen op het gebied van Onderwijs, Arbeidsparticipatie, Inkomensondersteuning en Zorg & Welzijn per gezin samenlopen.

Deze informatie is per gemeente in te zien via http://www.waarstaatjegemeente.nl/index.php?id=677&geoitem=1680 (links bovenaan kun je gemeenten selecteren).

 

Daarnaast is exclusief voor de gemeenten in West-Brabant per gemeenten een klapper “stapelingsmonitor in beeld” gemaakt, waarin informatie per wijk visueel wordt weergegeven. De factsheets per gemeente zijn hiernaast aan de rechterkant te downloaden.

 

Tijdens de bestuurscommissie Zorg, Welzijn en Onderwijs reikte Merel Heijke van KING de stapelingsmonitor voor de gemeente Drimmelen uit aan de voorzitter van de bestuurscommissie, Mark van Oosterhout (wethouder Drimmelen).