Regio West-Brabant Extranet

Wachtwoord vergeten?
Login Sluiten
Print

Pieken in de Delta

Zuidwest-Nederland wil maximaal profiteren van zijn unieke ligging tussen de wereldhavens Rotterdam en Antwerpen en excelleren als topregio voor procesindustrie, logistiek en toerisme.

 

De inzet voor de procesindustrie is om in Zuidwest-Nederland te komen tot een internationale ‘hotspot’ op het gebied van maintenance. Daarnaast wordt ingezet op bio-energie en een demopark Bio-energie.

 

Voor de logistieke sector is de uitdaging om optimaal te profiteren van de gunstige ligging van Zuidwest-Nederland aan diep vaarwater (Moerdijk, Vlissingen, Terneuzen) en de uitstekende verbindingen met het achterland per spoor, over de weg en het water. Gekoppeld aan de strategische ligging van het gebied tussen de wereldhavens van Rotterdam en Antwerpen biedt dit goede kansen voor de regio.

 

De inzet voor het toerisme is om nieuwe aansprekende en verrassende product-marktcombinaties te initiëren. Ook richt het programma zich op de opbouw van een kennisnetwerk, waardoor praktisch toepasbare kennis over toerisme wordt ontwikkeld, versterkt en toegankelijk gemaakt.

 

Per gebied heeft de Staatssecretaris van EZ programmacommissies ingesteld, waarin bestuurders van regionale overheden, bedrijfsleven en kennisinstellingen in samenspraak met een vertegenwoordiger van EZ een meerjarenprogramma formuleren. De programmacommissie voor Zuidwest-Nederland staat onder voorzitterschap van de heer P. van der Velden, burgemeester van Breda.

 

Klik hier voor de film van het ministerie van EZ - "Pieken in de Delta: een reis door de regio"

 

Samenvatting

Pieken in de Delta Zuidwest-Nederland is een regionaal stimuleringsprogramma van het ministerie van Economische Zaken en de provincies Noord-Brabant en Zeeland. Het richt zich op drie pieken: procesindustrie, logistiek en (kust)toerisme.

Contact

Jack de Crom

T. 076 5027221

E. jack.decrom@west-brabant.eu