Regio West-Brabant Extranet

Wachtwoord vergeten?
Login Sluiten
Print

Onderzoek vaargedrag in de Delta

Op 4 maart 2009 heeft drs. H. van Waveren, Gedeputeerde van de provincie Zeeland, op de HISWA het eerste exemplaar van het rapport ‘Onderzoek vaargedrag  Deltagebied’ in ontvangst genomen. Dit onderzoek is in de zomer en het najaar van 2008 uitgevoerd  in opdracht van de provincies Zeeland en Zuid-Holland, SES West Brabant, Rijkswaterstaat Waterdienst, de gemeente Vlissingen, Toerisme Vlaanderen en HISWA Vereniging.

 

In de maanden juli, augustus en september 2008 zijn op 10 locaties in het Deltagebied en in Antwerpen 1.000 vragenformulieren onder watersporters verspreid. Bijna 500 watersporters stuurden de ingevulde lijsten terug.

 

Het Deltagebied kreeg  als watersportgebied een ruime 8 van haar gebruikers, de jachthavens werden beoordeeld met een 7,9. In beide gevallen de hoogste scores tot nu toe in Nederland. 71% van de deelnemers voer op een zeilboot. In verhouding met andere watersportgebieden zijn de watersporters in het Deltagebied vrij jong. 46% was onder de 50 jaar en 43% had kinderen aan boord. De meeste bezoekers kwamen uit het IJsselmeergebied. De Oosterschelde is als vaarwater favoriet, gevolgd door de Grevelingen. Zierikzee is met afstand de meest populaire plaats in het Deltagebied gevolgd door Goes en Veere. Bij de bezoekers scoort ook Middelburg hoog. Natuur, rust, de sfeer in de havens, aanlegplaatsen en afwisseling worden als belangrijkste redenen genoemd om in het Deltagebied te varen. 


 

 

Samenvatting

Hieronder kunt u desgewenst de publicaties downloaden

Download het gehele persbericht

Download het gehele onderzoek

Contact

Femke van Damme

T. 0165 - 58 18 22

E. femke@seswestbrabant.nl