Regio West-Brabant Extranet

Wachtwoord vergeten?
Login Sluiten
Print

Koopstromenonderzoek 2005

 

Enkele belangrijke conclusies uit het koopstromenonderzoek 2005 zijn:

 

  • De detailhandel in West-Brabant zet jaarlijks ruim 4 miljard Euro om. De helft hiervan wordt door consumenten besteed aan levensmiddelen en artikelen voor persoonlijke verzorging.
  • Bij elkaar zijn er in West-Brabant 4.800 winkels met een gezamenlijk oppervlak van ruim 1 miljoen m2. In deze winkels werken bijna 28.000 mensen. Dit is 9% van de totale werkgelegenheid in West-Brabant.
  • De detailhandel in West-Brabant kan hiermee met recht een economische motor van formaat worden genoemd. Dat is de belangrijkste conclusie van het zojuist afgeronde onderzoek over koopgedrag onder ruim 7.000 West-Brabantse huishoudens.

 

Opdrachtgevers van dit onderzoek uit 2005/2006 zijn SES West-Brabant en de Kamer van Koophandel. Het ‘Koopstromenonderzoek’ brengt in kaart hoe en waar de consumenten in de regio winkelen en hoe ze het aanbod en de faciliteiten waarderen. De conclusies gebruiken de gemeenten bij de bepaling van het detailhandelsbeleid en de bijbehorende faciliteiten. Ook ondernemers kunnen hun plannen afstemmen op de ontwikkelingen en trends.

 

Lees het koopstromenonderzoek

 

 

Samenvatting

Het Koopstromenonderzoek 2005/2006 brengt in kaart hoe en waar de consumenten in de regio winkelen en hoe ze het aanbod en de faciliteiten waarderen.

Contact

Jack de Crom

T. 076 5027221

E. jack.decrom@west-brabant.eu