Regio West-Brabant Extranet

Wachtwoord vergeten?
Login Sluiten
Print

Hét West-Brabant Event 2012

Woensdag 20 juni 2012

Hét West-Brabant Event: de ontmoetingsplek voor ondernemers, overheid en onderwijs uit West-Brabant en daarbuiten. Een initiatief van de Regio West-Brabant en de Provincie Noord-Brabant met dit jaar als thema: Maintenance. Mede mogelijk gemaakt door de betrokken sponsoren. Dit jaar vond de eerste editie van dit Event plaats in Bergen op Zoom. 
 
Maintenance
De regio West-Brabant is een gebied met een strategische, geografische ligging tussen Rotterdam, de Drechtsteden en Antwerpen en op de as Vlissingen – Venlo richting Duitsland en Oost-Europa. Maintenance (ofwel ‘instandhouding’) is één van de economische speerpunten in deze Vlaams Nederlandse Delta. We spreken bijvoorbeeld over een nationale werkgelegenheid van 150.000 werknemers en een omzet van 18 miljard euro. De komende decennia zal de behoefte aan onderhoud van kapitaalintensieve goederen sterk toenemen. Redenen genoeg om het eerste Hét West-Brabant Event aan dit onderwerp te wijden.
Meer informatie over het onderwerp maintenance, klik hier.

 
Programma Hét West Brabant Event     

  • Ontvangst in Theater De Maagd
  • Opening en begeleiding minisymposium door middagvoorzitter Carla van Loon
  • Voorwoord door de heer Han Polman, vice-voorzitter Regio West-Brabant en burgemeester van Bergen op Zoom
  • Commissaris van de Koningin Wim van de Donk sprak over Triple Helix samenwerking in Brabant in de context van de Vlaams Nederlandse Delta.
  • Tweegesprek onder leiding van Carla van Loon tussen de voorzitter van de Strategic Board West-Brabant Daan van Doorn en Bert Pauli, gedeputeerde Economische Zaken Noord-Brabant, over de topsectorenaanpak in West-Brabant. Inclusief de werkwijze en wat er nodig is richting Den Haag en Brussel om de Zuidwestelijke delta te verbreden.
  • Aad Veenman, Voorzitter Raad van Toezicht Dutch Institute World Class Maintenance, sprak over de kansen en opgaven in relatie tot de ‘topsector in wording’.
  • Einde programma in Theater De Maagd – vertrek naar Het Markiezenhof
  • Netwerkbijeenkomst in het Markiezenhof

 

Beeldimpressie: zie hiernaast bij downloads.

 

 

 

 


 


 

 

Samenvatting

De ontmoetingsplek voor ondernemers, overheid en onderwijs uit West-Brabant en daarbuiten. Een initiatief van de Regio West-Brabant en de Provincie Noord-Brabant met dit jaar als thema: Maintenance. Mede mogelijk gemaakt door betrokken sponsoren. Dit jaar vond de eerste editie van dit Event plaats in Bergen op Zoom.

 

Bekijk ook de website van het Event: Hét West-Brabant Event

Contact

Albert Reijlink

E. albert.reijlink@west-brabant.eu

T. 06 53644929