Regio West-Brabant Extranet

Wachtwoord vergeten?
Login Sluiten
Print

Eneco Tour in West-Brabant 2012

De Eneco Tour wordt in 2012 van 6 tot en met 12 augustus verreden. Op initiatief van stichting De Goeie Ontsnapping en Regio West-Brabant en in nauwe samenwerking met de gemeenten Bergen op Zoom en Woensdrecht wordt net als vorig jaar ook in 2012 de Eneco Tour door de regio verreden.

 

De finish van 4e etappe (donderdag 9 augustus) is gelegen in het jubilerende Bergen op Zoom. De etappe start in Heers (België). De etappe voert door 9 West-Brabantse gemeenten om daarna een finishronde door de gemeenten Woensdrecht en Bergen op Zoom te maken.

 

De volgende dag (vrijdag 10 augustus) starten de renners rond het middaguur in de wielergemeente Woensdrecht (start voor het gemeentehuis in Hoogerheide) voor hun rit door het Westelijk deel van West-Brabant en via Tholen door Zeeland richting Aalter in België.

 

Meer informatie is te inden op de website van stichting De Goeie Ontsnapping

 

Regio West-Brabant en stichting De Goeie Ontsnapping zijn er trots op dat de Provincie Noord-Brabant (presenting partner) en Rabobank Het Markiezaat zich als partner hebben verbonden aan de Eneco Tour in West-Brabant in 2012.

 

Sportplan provincie Noord-Brabant (klik hier voor de video):

Het Sportplan Brabant 2016 is een brede investering in de Brabantse samenleving. Door te investeren in sport, investeert de provincie in een regio waar mensen graag willen wonen en bedrijven zich willen vestigen. Sport levert Brabant en Brabanders meer op dan het kost.

 

Sporten is goed voor elke Brabander. Hoe meer Brabanders (kunnen) meedoen, hoe beter. Met sport kun je letterlijk en figuurlijk veel bereiken, op elk niveau! Meedoen is zeker zo belangrijk als winnen.

 

Samenwerking is de basis van het Sportplan Brabant 2016. Sportverenigingen, Brabanders, overheden, bedrijven en onderwijs, de provincie wil dat ze elkaar kunnen vinden, helpen en versterken. Daarom helpt ze netwerken te vormen en geeft ze financiële steun bij het ontwikkelen van (top)sportaccommodaties, grote sportevenementen, talent en gehandicaptensport. Waar mogelijk en nodig, ook financieel.

 

Door te investeren in sport, investeert de provincie in ontwikkeling en innovatie. Met op-en-top sportaccommodaties en -evenementen onderscheidt Brabant zich van andere regio’s. Regionaal, landelijk en internationaal. Plaatsen waar unieke gebeurtenissen spelen, zijn aantrekkelijk. Voor ondernemers om bij aan te haken. En voor Brabanders als toeristische trekpleister of om te wonen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij zijn benieuwd naar uw mening over dit evenement in onze regio.

NHTV internationaal hoger onderwijs doet al jarenlang onderzoek naar effecten van grootschalige (sport)evenementen zoals bijv. de Tilburgse kermis, Breda Jazz Festival en WK Veldrijden in Hoogerheide 2009. Naast economische effecten zijn zij ook steeds op zoek naar hoe de plaatselijke bevolking de effecten van dit soort evenementen beleefd. Dit is erg belangrijk voor de plaatselijke organisaties en provinciale en lokale overheden, omdat zij willen weten of er draagvlak is voor dergelijke evenementen. NHTV internationaal hoger onderwijs doet al jarenlang onderzoek naar effecten van grootschalige (sport)evenementen zoals bijv. de Tilburgse kermis, Breda Jazz Festival en WK Veldrijden in Hoogerheide 2009. Naast economische effecten zijn zij ook steeds op zoek naar hoe de plaatselijke bevolking de effecten van dit soort evenementen beleefd. Dit is erg belangrijk voor de plaatselijke organisaties en provinciale en lokale overheden, omdat zij willen weten of er draagvlak is voor dergelijke evenementen.

 

Daarom willen wij u vragen om naar de (korte) vragenlijst hierover in te vullen. Klik hier voor de vragenlijst.

 

Onder de ingevulde enquêtes worden 4 kaarten voor de GP Adri van der Poel 2013 verloot!

Alvast hartelijk dank voor uw medewerking.

 

Samenvatting

Op initiatief van stichting De Goeie Ontsnapping heeft Regio West-Brabant een contract afgesloten met de organisatie van de Eneco Tour voor etappes in West-Brabant in 2011 en 2012.

 

9 augustus: 

Parcours etappe Heers-Bergen op Zoom klik hier.

Beschrijving etappe Heers-Bergen op Zoom klik hier.

Lokale omloop Bergen op Zoom klik hier.

 

10 augustus:

Parcours etappe Hoogerheide-Aalter klik hier.

Beschrijving etappe Hoogerheide-Aalter klik hier.

Lokale omloop gemeente Woensdrecht klik hier.

 

Volledige parcours Eneco Tour 2012 klik hier.

Contact

Nico Sommen

T. 076 5027233

E. nico.sommen@west-brabant.eu