Regio West-Brabant Extranet

Wachtwoord vergeten?
Login Sluiten
Print

Bestuursopdracht Inhuur derden

Inleiding 
Het project inhuur derden (flexwestbrabant) is in 2010 voorbereid en officieel op 1 januari 2011 van start gegaan.  De regio wenst een totale regie op alle flexarbeid. Daar hoort nadrukkelijk ook bij het bevorderen van de interne mobiliteit binnen een organisatie en in de regio.


25 organisaties nemen aan dit project deel. Dat zijn de gemeenten:
Aalburg, Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Bergen op Zoom, Breda, Dongen, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Goirle, Halderberge, Loon op Zand, Moerdijk, Oisterwijk, Oosterhout, Roosendaal, Rucphen,  Steenbergen, Tholen, Waalwijk, Werkendam, Woensdrecht, Woudrichem. En de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant. In totaal 25 organisaties met circa 7700  vaste medewerkers.


Doelen project inhuur derden
De volgende doelen stonden aan de basis van de besluitvorming over het project inhuur derden:

- betere beheersing en terugdringing van alle kosten rondom de externe inhuur
- meer inzicht in de hele flex-stroom, zodat daarop beter kan worden (bij)gestuurd
- meer kansen voor eigen (interne) talenten, voordat extern wordt ingekocht
- bevorderen van de arbeidsmobiliteit eigen medewerkers (oprekken interne flexibele schil)
- rechtmatig handelen binnen de wettelijke kaders
- optimaal faciliteren van de opdrachtgevers (managers en teamleiders)

- gebruiksvriendelijk en doelmatig werkproces en zoveel mogelijk alles digitaal
- goed werkgeverschap niet alleen naar de vaste medewerkers, maar ook naar onze flexibele krachten
- betere positionering van de regio West-Brabant op de totale arbeidsmarkt
- delen van kennis en samen innovatieve oplossingen

Hoofdkenmerken project
Het project inhuur derden bestaat uit vijf grote bouwstenen. Het is een complex en ambitieus project voor maar liefst 25 organisaties.  De vijf bouwstenen nog even op een rij:

1. Regie op alle flexarbeid in de regio. In stap 1 binnen de eigen organisatie, in stap 2 zoeken in de regio via het Mobiliteitscentrum en in stap 3 extern. 

2. Inkoop van alle flexarbeid tot schaal 9 voor 25 organisaties via drie mantelpartijen (Start People,  Tempo-Team en Randstad). Dit is binnen een jaar gerealiseerd en ook operationeel sinds 1 januari 2011 bij alle organisaties.  De marges behoren tot de laagste van Nederland. Logisch, want de aanbesteding is zeer goed ontvangen en de op één na grootste in Nederland van de afgelopen 30 jaar. Vanuit heel Nederland worden we benaderd als voorbeeld in verband met de vernieuwende opzet en succesvolle uitvoering.

3. Inkoop van alle payrolldienstverlening en zzp-facturatie (Driessen). Ook dit is succesvol ingevoerd met zeer goede tarieven en loopt sinds 1 januari 2011 bij alle organisaties. 


4.  Alle flexarbeid vanaf schaal 9 via een zogenaamd Marktplaatssysteem op de markt zetten. Dit systeem is onder de naam ‘flexwestbrabant’ in de lucht sinds 21 maart 2011. Inmiddels hebben al ruim 2500 leveranciers en ZZP-ers zich ingeschreven op flexwestbrabant. Nu de werkprocessen in de applicatie gestroomlijnd zijn, neemt het aantal positieve reacties van gebruikers flink toe.

5. Via een bedrijfsvoeringapplicatie worden alle stappen bij de inhuur van flexarbeid digitaal uitgevoerd en geregistreerd. Van aanvraag via contracteren tot factureren. Dit deel wordt geïntegreerd met de marktplaats. Het inregelen van uniforme werkprocessen die raken aan alle bedrijfsvoeringsdisciplines bij de 25 organisaties, is uitdagend werk. 

 

Samenvatting

Voor meer informatie bezoek de website: www.flexwestbrabant.nl

Contact

Monique van Etten- Wiedemeijer

Manager Mobiliteitscentrum

 

Karen van de Wiel

Coördinator Flex-West-Brabant

 

Marianne Schrauwers

Office manager Mobiliteitscentrum

T: 076-5027254

E: marianne.schrauwers@west-brabant.eu