Regio West-Brabant Extranet

Wachtwoord vergeten?
Login Sluiten
Print

Raadsleden

Geachte raadsleden,


Allereerst van harte gefeliciteerd met uw beëdiging als raadslid. U gaat een drukke, maar ongetwijfeld leuke tijd tegemoet met een introductieprogramma waarin ook de regio, logischerwijs, een plek heeft gekregen. Om u in korte tijd een indruk te geven van de ontwikkelingen in de regio en uw betrokkenheid als raadslid daarbij, hebben de griffiers een introductieprogramma voor u gemaakt. Een onderdeel daarvan is de samenwerking in de 'Verbonden Partijen'.  

 

Wie wij zijn?

Wij zijn de Regio West-Brabant, één van de Verbonden Partijen en hét samenwerkingsverband van de 19 gemeenten. De RWB heeft als doel van West-Brabant een concurrerende, leefbare en duurzame regio te maken. Dit doen wij onder andere door het realiseren van de Strategische Agenda voor West-Brabant.


Inloopavonden 15 en 16 april
Op 15 en 16 april organiseerde de RWB een Inloopavond "een markt" voor raadsleden.

Tijdens de avond heeft u kennis kunnen maken met de medewerkers van de RWB en de leden van het Dagelijks Bestuur van de RWB, onze werkzaamheden en strategische opgaven. We vonden het fijn dat u bij deze avonden aanwezig was. Hopelijk vond u het ook informatief en interessant om met ons kennis te maken.

 

Vouwfolder RWB

Aan het einde heeft u een vouwfolder van de Regio West-Brabant ontvangen. De vouwfolder is hiernaast bij downloads te bekijken en te downloaden, of klik hier voor een eerste impressie.  

 

 

 

Met vriendelijke groet,


Namens het Dagelijks Bestuur,
Mart Dircks

Directeur-secretaris

 

 

 

 

 

 

 

 

Enkele raadsleden hebben via twitter en mail gereageerd op de inloopavonden van 15 en 16 april:

 

Op twitter:

"@West_Brabant Was als beginnend raadslid zeer interessant en veel interactie met verschillende disciplines RWB"

Charl Goossens, raadslid gemeente Roosendaal


"Vanavond kennisgemaakt met de RWB @West_Brabant Veel nuttige informatie over afval, arbeidsmobiliteit, arbeidsmigranten, archeologie etc..."

Astrid Kleuskens, raadslid gemeente Halderberge


"Erg leerzame en interessante avond gehad bij @West_Brabant Wat doen ze veel! De vraag is nu: hoe gaan raadsleden samenwerken in de regio?"

René van Broekhoven, raadslid gemeente Roosendaal

 

Per mail:

"De avond was interessant en goed opgezet. Ik heb een goede eerste indruk gekregen van de RWB.

Met belangstelling zie ik als raadslid de jaarstukken 2013 en begroting 2015 tegemoet. Daarnaast ben ik geïnteresseerd in de verdere, meer strategische ontwikkelingen vanuit en met betrekking tot het RWB. Maar dat komt op enig moment zeker aan de orde; mogelijk ook via de aangegeven beoogde interactie.

Dank, ook aan de medewerkers RWB, voor de info-avond en succes vanavond met de tweede sessie."
Jack van Dorst, Raadslid, Gemeente Moerdijk.


"Bij deze (nogmaals) de complimenten voor de organisatie van deze bijeenkomst.
Ook inhoudelijk is er door de medewerkers op enthousiaste wijze uitgelegd op welke beleidsvelden de RWB actief is en welke successen daarmee (kunnen) worden behaald.
Moge de bijeenkomst van hedenavond evenzeer succesvol zijn!"
dhr S. Huisman, burgemeester, gemeente Oosterhout.


Zie hieronder een foto-impressie van de regionale raadsledenbijeenkomsten op 15 en 16 april.