Lukt het niet om deze nieuwsbrief te lezen?
Nieuwsbrief
Regio west-brabant
Februari 2017
Beste lezer
Dit is de nieuwsbrief van de collegesamenwerking Regio West-Brabant. In deze nieuwsbrief leest u nieuws over regionale projecten en activiteiten van de colleges en hun samenwerkingspartners.

Wilt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief? Ga dan naar het inschrijfformulier op de website.
Bestuurders in the picture: Interview met Petra Lepolder
Deze maand werd Petra Lepolder geïnterviewd voor de rubriek 'Bestuurders in the picture'. Zij kreeg het estafettestokje van Jeffrey van Agtmaal. 

Petra maakte de overstap van het bedrijfsleven naar het wethouderschap. Dat bevalt haar goed. Ze zat 6 jaar in de gemeenteraad en in het partijbestuur van de VVD in de gemeente Steenbergen. Eerlijkheid en transparantie in de politiek vindt ze belangrijk. 

“What you see is what you get."

Lees het interview op de website.
Mart Dircks nam afscheid als directeur van Regio West-Brabant
Op 23 februari nam Mart Dircks afscheid als directeur van de gemeenschappelijke regeling Regio West-Brabant (RWB). Hij was sinds de oprichting in januari 2011 directeur van het samenwerkingsverband van de 19 gemeenten. Het eerste jaar oefende hij deze functie parttime uit in combinatie met zijn functie als gemeentesecretaris van Etten-Leur.

Albert Reijlink is waarnemer tot er een nieuwe directeur is benoemd.
 
Werving nieuwe directeur.
Binnenkort start een procedure voor de opvolging, waarvan de invulling naar verwachting half 2017 bekend is.
Meer slagkracht in West-Brabant: Al 150 mensen aan het werk
Door de krachten van bedrijven, werknemers en opleiders te bundelen vanuit het Sectorplan West-Brabant zijn al 150 mensen aan de slag. Werkzoekenden en zij-instromers hebben de kans gekregen zich te laten bij- of omscholen en hebben een baan gevonden in de logistiek of techniek. Dit zorgt voor meer slagkracht in West-Brabant. 


 

Op 2 februari waren betrokken bedrijven, opleiders, partners en werknemers bij elkaar op Breda International Airport om deze mijlpaal te vieren. West-Brabant is een innovatieve en sterke economische regio. Om dat zo te houden is de balans tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt van het grootste belang. In de praktijk bestaat er echter een tekort aan personeel voor techniek en logistiek, terwijl een grote groep mensen graag in deze vakgebieden aan de slag wil.

Lees verder op de website.
REAP projecten in beeld: Interview over Pyrolyse Cluster Moerdijk
In 2015 kende RWB REAP subsidie toe aan het project Pyrolyse Cluster Moerdijk. Inmiddels is het REAP project afgerond, maar het project krijgt een vervolg dankzij OP-Zuid subsidie.

“Mede door inzet van REAP subsidie is in de regio een succesvol cluster gevormd dat zich richt op de verwerking van restafval tot eindproduct. Daar zijn we trots op."

Nieuwsgierig? Lees hier het hele interview.

Aaanpak Jeugdwerkloosheid: Werkweek 'Matchen op werk'
In de week van 13 tot 17 februari vond de Werkweek 'Matchen op werk' plaats. Dit is een onderdeel van de Aanpak Jeugdwerkloosheid. In heel Nederland vonden evenementen plaats waar jongeren, werkgevers en professionals elkaar ontmoetten. Ook in West-Brabant.

Even voorstellen...
Bart Lawa en Sjoerd Beijen hebben als beroep 'Matchmaker jongeren'. Hun dagelijkse werk is het begeleiden van jongeren naar de arbeidsmarkt. 

Tijd voor een kort vraaggesprek met beide heren!

         
Interview Bart Lawa         Interview Sjoerd Beijen
Nieuw campagnejaar verkeersveiligheid fris van start
Brabant gaat voor NUL verkeersdoden!

Op 9 februari was de officiële kick-off van een nieuw themajaar nul verkeersdoden Brabant: Fris van start. Let jij ook op? 

In 2017 ligt het accent op ‘alertheid’ en ‘clean’ in het verkeer. Als regionale verkeersveiligheidsambassadeurs zetten wethouder Jan-Willem Stoop van de gemeente Drimmelen en wethouder Renze Bergsma van de gemeente Woudrichem zich in om deze Brabantse aanpak namens de regio uit te dragen. De gemeenten in West-Brabant investeren dit jaar meer dan € 1 miljoen in projecten die verkeersveilig gedrag bevorderen.

Nieuwsgierig naar het artikel? Klik hier.
Bekijk meer informatie via www.nulverkeersdodenbrabant.nl 

West-Brabantse Verkeersmonitor
Hoe ziet het algemeen verkeersbeeld er uit in onze regio? Waar zittende knelpunten en welke invloed heeft bijvoorbeeld de openstelling van de A4 op verschillende wegen?

Hiervoor werken we met de Verkeersmonitor. Het is de zogenaamde thermometer in het functioneren van ons regionaal autosnelwegennet. Dit levert jaarlijks twee verkeersbeelden op van het verkeer in de ochtendspits en de avondspits.

Lees verder op de website.

Agenda
23-10 Bestuurlijk overleg ruimtelijke kwaliteit - VERPLAATST NAAR 8 NOVEMBER »
24-10 Afstemmingsoverleg Wonen »
24-10 contactambtenarenoverleg ruimtelijke ontwikkeling en wonen »
25-10 Agendacommissie RO/Wonen »
26-10 Dagelijks bestuur RWB »
Contact
Ons bezoekadres is:

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur

Wij zitten op de 2e verdieping.

Ons postadres is:
Postbus 503
4870 AM Etten-Leur

T: (076) 502 72 00 
Regio West-Brabant 2011  |  Disclaimer  |  Contact  |