Regio West-Brabant Extranet

Wachtwoord vergeten?
Login Sluiten

West-Brabantse gemeenten

Gemeenten in de Regio West-Brabant
Lees meer »
Print

Positieve reacties op veranderingen bij de regio

19-05-2017

West-Brabant is verkozen tot Logistieke Hotspot nr 1 van Nederland! Tot mei 2018 mag West-Brabant deze titel dragen. Als het aan de betrokken partijen ligt, geeft de regio die positie voorlopig niet uit handen.

 

Maar hoe wordt dat aangepakt? Daar werden de raadsleden over bijgepraat tijdens een raadsledenbijeenkomst over de topsector Logistiek op woensdagavond 17 mei. We waren te gast bij CCT Moerdijk.

 

 

Ontwikkelingen logistieke sector
Ondernemers, overheid en onderwijs hebben binnen de topsector logistiek de krachten gebundeld. Katalysator van deze samenwerking is de gezamenlijke presentatie op de grootste logistieke beurs ter wereld, in München begin mei. REWIN ondersteunt deze samenwerking en CCT Moerdijk is één van de partners.

 

Rolik Hermans, sales manager bij CCT Moerdijk, legde uit wat voor hen de meerwaarde is van regionale samenwerking en met welke uitdagingen zij de komende jaren te maken krijgen. Henk Rosman, directeur van REWIN, lichtte toe hoe er vanuit de overheid alles aan wordt gedaan om de  juiste randvoorwaarden voor een goed logistiek klimaat te scheppen.

 

 

Ontwikkelingen RWB
Regio West-Brabant is volop in ontwikkeling. De focus wordt gelegd op de economisch-ruimtelijke ontwikkeling van de regio. Paul Depla, voorzitter van RWB, schetste de toekomstige samenwerkingsstructuur van RWB en de gevolgen hiervan voor de andere onderwerpen waar gemeenten op samenwerken.

 

Steven Adriaansen, lid van het DB, gaf een korte toelichting op de financiële stand van zaken van RWB. Een deel van het positief resultaat uit 2016 wordt aangewend om de gevolgen van de nieuwe ontwikkelingen op te vangen. Ook de begroting 2018 wordt als dat nodig is aangepast.

 

Veel aanwezige raadsleden waren enthousiast: “Goed dat er focus en structuur komt.”Nuttige avond, de ontwikkelingen zijn een stuk duidelijker geworden.” Ook waren er enkele suggesties voor het vervolg: “Voor bepaalde ontwikkelingen zijn de streeknetwerken een beter schaalniveau om op samen te werken.” ”Graag aandacht voor het effect van de focus op topsectoren voor de kleinere plattelandsgemeenten?”

 

De combinatie van een inhoudelijk onderwerp met de financiële verantwoording door RWB is een goede opzet gebleken. Zeker voor herhaling vatbaar!

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht